Advies en / of Coaching on the job

Elke ondernemer heeft een klankbord nodig. Het is geweldig als je die intern kunt vinden, maar voor sommige zaken is het fijner om met iemand die vanuit een ander perspectief kijkt te sparren.

Maar dit kan ook een manager zijn van een afdeling, die graag met een externe wil sparren of wat ondersteuning op praktische tips kan gebruiken.

Of misschien werd het tijd om zelf een P&O’er of HR medewerker aan te nemen. Wellicht heb je iemand van buiten je organisatie aangenomen, of heeft iemand intern deze taak op zich genomen.

Hoe zorg je er nu voor dat jezelf of je (leidinggevende) collega deze (nieuwe) functie op een juiste manier gevuld wordt? Hoe kun je jezelf of je medewerker(s) helpen om het werk goed uit te voeren?

Groei door met een persoonlijk advies gesprek of coaching

Als ondernemer of leidinggevende komt er veel op je af. Zeker als het een nieuwe functie betreft. Het is dan fijn wanneer je wat extra advies kunt inwinnen, of wat coaching on the job kunt krijgen van een senior Bedrijfskundig adviseur. Iemand die je de fijne kneepjes van het vak leert, direct uit de praktijk. Hierdoor zorg jij als werkgever goed voor jezelf en voor je bedrijf.

Wil je die (nieuwe) leidinggevende wat extra ondersteuning geven? Met onze praktische training voor leidinggevenden zorg je dat de functie optimaal gevuld wordt, weet je zeker dat de nieuwe taken op de juiste manier uitgevoerd worden en wint de (nieuwe) medewerker aan richting, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Win-win.

Maak een vliegende start met een senior P&O-deskundige aan je zij

Als startende P&O’er komt er veel op je af. Zeker als het een nieuwe functie betreft. Het is dan fijn wanneer hij of zij coaching on the job krijgt van een senior P&O-deskundige. Iemand die de fijne kneepjes van het vak leert, direct uit de praktijk.

Hierdoor zorg jij als werkgever dat de functie optimaal gevuld wordt, weet je zeker dat de nieuwe taken op de juiste manier uitgevoerd worden en wint de (nieuwe) medewerker aan richting, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Win-win.

Hoe gaat dit nou in z’n werk, coaching on the job?

Samen gaan we kijken waar behoefte aan is. Waar staan we nu mbt kennisniveau en praktijkervaring? Waar zit de mogelijkheid tot ontwikkeling en groei?

Na aanleiding van het gesprek geven we invulling aan de hoeveelheid coaching. Dit kan bijvoorbeeld een dagdeel zijn per week, of per twee weken. Misschien zijn dit gesprekken waarin vragen behandeld kunnen worden, of wordt er meegekeken tijdens het werk.

Een coaching on the job traject is dus volledig op maat, precies waar jij als organisatie én de medewerker behoefte aan hebben.

Of vraag naar onze Persoonlijk leiderschaps trajecten van 6 bijeenkomsten op het contactformulier.