Wat als een arbeidsconflict of miscommunicatie de sfeer verpest?

Je herkent het vast wel: mailtjes die verkeerd geïnterpreteerd worden, verwachtingen die niet worden uitgesproken en aannames die worden gedaan. Werkzaamheden en taken veranderen, wellicht niet altijd in goed overleg. Gesloten- of miscommunicatie. Slechts enkele voorbeelden van veel mogelijke oorzaken van arbeidsconflicten.

Kan 3sense dat allemaal voorkomen?

Nee. Wat we wel doen is zorgen voor zo veel mogelijkheid duidelijkheid. Bedrijven groeien, bedrijven krimpen, het enige constante is verandering. En dat houdt ook in dat werkzaamheden veranderen. Belangrijkste is dat dat uitgesproken wordt.

Wat daarbij belangrijk is, is regelmatig 1-op-1 contact tussen leidinggevende en medewerker, waarin tijd en ruimte is voor het uitspreken van verwachtingen. Wij helpen je bij het creëren van een omgeving waarin de werknemer zich ook veilig genoeg voelt om uit te spreken wat uitgesproken moet worden.

Samen brengen we rust in de tent

Wanneer je buiten de organisatie staat, zie je meer. We zijn getraind en expert in het observeren van arbeidsconflicten en bedrijfshiërarchie (met alle mogelijke bottlenecks van dien).

Samen met het team gaan we aan de slag om te kijken wat de rollen zijn, welke structuur past en hoe we aan de hand van een DISC-training meer begrip voor elkaar kunnen creëren. Begrip is één van de belangrijkste factoren in communicatie.

Kortom: samen creëren we rust in de tent!