Je moet een medewerker ontslaan, en nu?

Wat de reden dan ook is, iemand moeten ontslaan is nooit leuk. Niet voor werkgever en natuurlijk ook niet voor de desbetreffende werknemer. Bij ontslag komt behoorlijk wat kijken. Wat mag er eigenlijk allemaal wel en niet bij ontslag? En hoe pak je dat nu eigenlijk aan, iemand ontslaan?

Er samen uitkomen met uitgestoken hand

Stap één is het helder krijgen van wat er precies aan de hand is. Is er echt geen andere mogelijkheid meer? Dan gaan we samen de strategie bepalen. We brengen in kaart wat je hebt aan bewijs, dossiervorming en gespreksverslagen. Het streven is altijd om er samen uit te komen, met uitgestoken hand. Door één deur kunnen in plaats van een schuifpui.

Lukt dat écht niet? Dan kiezen we de weg die nodig is. 3sense werkt daarvoor samen met arbeidsrecht advocaten. Het voortraject wordt door ons gedaan, waardoor je kosten bespaart.

Jouw ex-medewerkers als ambassadeur, hoe fijn zou dat zijn?

Hoe fijn zou het zijn als jouw oud werknemer jou toch nog aanbeveelt bij nieuwe klanten of andere werknemers. Door samen te werken met 3sense zorg je ervoor dat communicatie open blijft en de zaak fair afgehandeld wordt. Daarbij bespaar je ook nog eens kosten door niet direct naar een advocaat te stappen. Doordat zowel werkgever als werknemer de kans krijgen hun zegje te doen, verhoog je de kans op een prettig afscheid.

Voorbeeldcasus

Een bouwbedrijf stond op het randje van faillissement. Alle medewerkers én partners werden uitgenodigd om samen te komen, het bedrijf heeft toen uitgelegd hoe ze ervoor stonden. De medewerkers kregen volledige inzage in de organisatie en het aankomend faillissement. Aan het einde van de avond vroegen de medewerkers zélf waar ze konden tekenen.

Door communicatie open te houden en een geval van ontslag met respect te behandelen, zorg je ervoor dat de medewerker als ambassadeur vertrekt.