Langdurige verzuim

Je hebt een langdurig zieke medewerker, oftewel er is sprake van langdurig verzuim. En nu? Hoe van je de werkzaamheden op van de langdurig zieke medewerker?

Maar ook: hoe krijg je deze medewerker zo snel mogelijk (en duurzaam) weer aan het werk? Hoe voorkom je dat het nog eens gebeurt of wellicht bij andere collega’s.

De 3-pijler aanpak voor duurzaam herstel

Duurzaam herstel na langdurig verzuim steunt op drie pijlers: de werknemer, het werk en tot slot de thuissituatie. Je kunt het één wel aanpakken, als je niet kijkt naar de andere twee aspecten dan loop je als werkgever opnieuw het risico tot uitval.

Samen kijken we wat er nodig is om de werknemer duurzaam te re-integreren in de organisatie. Dit kan een mix zijn van rust, coaching, werkbegeleiding of werken op arbeidstherapeutische basis. Daarnaast kijken we naar de functie-invulling en taken van de werknemer.

Langdurig verzuim door burn out

Burn out is bedrijfsziekte nummer één, en helaas stijgt het aantal burn out gevallen nog steeds jaarlijks. Een medewerker die thuis komt te zitten met een burn out kost een werkgever gemiddeld €60.000(!).

Speciaal voor burn out heeft 3sense in samenwerking met een deskundige coach (gespecialiseerd in burn out én ervaringsdeskundige) een ‘Van burn out naar duurzaam herstel’- pakket samengesteld.

Waarbij niet alleen de werknemer gecoacht wordt naar duurzaam herstel, maar ook de organisatie onder de loep genomen wordt. Zo snijdt het mes aan twee kanten en bespaar je als organisatie fors op langdurig verzuim door burn out.

Bespaar tot wel 25% op de totale kosten van verzuim

Hoe zorgt 3sense er dan concreet voor dat deze kostenbesparing op verzuim gerealiseerd wordt? De focus ligt niet enkel en alleen op de werknemer. Organisatiebreed wordt er gekeken naar verbetermogelijkheden. Waar zitten mogelijke bottlenecks en risicogevallen voor toekomstige uitval en hoe kunnen die nu al aangepakt worden. Voorkomen is uiteindelijk altijd beter dan genezen.

‘Bijwerkingen’ van deze brede aanpak zijn bijvoorbeeld: hogere arbeidsproductiviteit, betere kwaliteit van werk en personeelsbehoud. Je personeel als ambassadeur voor jouw organisatie, dat wil toch iedere werkgever?

angelique driessens verzuim