Het verhaal achter 3sense

- Angelique Driessens

Vanaf de eerste dag van mijn eerste stage bij Stork Brabant in Boxmeer in 1992 wist ik het al: “later als ik groot ben, dan begin ik mijn eigen bedrijf!”. Wat voor bedrijf dat dan zou zijn wist ik nog niet, maar ik wist wél dat ik iets ging doen met organisatieveranderingen.

Ik heb een hele goede en brede basis gehad met mijn opleidingen Technische Bedrijfskunde en Total Quality Management. Door mijn werk bij Oce Technologies, Wadcon en Zernike Group, heb ik de mogelijkheid gehad om enorm veel te leren. Zeker de laatste 3 tot 4 jaar van mijn werknemersleven heb ik veel verschillende bedrijven mogen begeleiden in hun groeiproces.

In 2005 vond ik mezelf dan toch écht groot genoeg geworden, heb ik de stoute schoenen aangetrokken, en begon ik voor mezelf.

angelique driessens personeel en bedrijfkundige

Ondernemen voelt écht anders

En dan begin je aan je eigen bedrijf. Het eerste wat ik geleerd heb, is netwerken. Gelukkig ben ik daar goed in en vind ik het ook nog eens een van de leukste dingen om te doen: mensen met elkaar verbinden. Het tweede wat ik geleerd heb, is dat een eigen bedrijf niet alleen anders is, maar vooral anders voelt. De ondernemer in me werd echt wakker. Ik ben er van overtuigd dat die ondernemer in elke werknemer zit en het is dan ook een van mijn passies om die bij iedere werknemer naar boven te halen.

En toen was daar ineens de crisis..

In plaats van opbouwen, werd het afbouwen. Mensen ontslaan is geen hobby van me en dat zal het ook niet worden. Als iemand niet op zijn plek zit, dan moeten we samen kijken hoe we verder gaan. Dat is altijd mijn insteek.

Ja, ook ik heb wel eens door moeten pakken, omdat er geen beweging te krijgen was in een van de twee partijen, en ook dat kan ik wel, maar leuk is anders. Maar nu moest ik helpen bij het ontslaan van mensen, terwijl geen van beide partijen dit wilde.

Ik werk altijd met open vizier. Ook als het niet leuk is, blijft eerlijkheid en openheid voor mij belangrijk. Ik heb geleerd dat dat voor mijn klanten ook het beste werkt. Zo heb ik er in alle gevallen voor kunnen zorgen dat beide partijen samen door 1 deur konden blijven gaan (zonder dat daar een grote schuifdeur bij nodig was😉).

Hoe een verhuizing voor méér groei kan zorgen

In 2015 heb ik het Noorden verruild voor het Land van Cuijk, onder de rook van Nijmegen. Vooral door te netwerken heb ik hier heel snel leuke klanten gekregen en kon ik weer, samen met hen, gaan bouwen.

Dit keer niet alleen aan hun organisatie, maar ook aan mijn eigen bedrijf. 3sense is inmiddels gegroeid tot een organisatie die samen met 7-8 freelancers grotere opdrachten aanneemt.

Als projectleider, bedrijfskundige én HR-manager zet ik mijn netwerk in om de juiste man of vrouw op de juiste opdracht te plaatsen, waardoor mijn klanten optimaal geholpen worden.