P&O Coaching on the job

Je organisatie is hard gegroeid en je kon er niet meer onderuit, het werd tijd om een interne P&O’er of HR medewerker aan te nemen. Wellicht heb je iemand van buiten je organisatie aangenomen, of heeft iemand intern deze taak op zich genomen.

Hoe zorg je er nu voor dat deze nieuwe functie op een juiste manier gevuld wordt? Hoe weet je nu of de medewerker zijn/haar werk goed uitvoert?

Maak een vliegende start met een senior P&O-deskundige aan je zij

Als startende P&O’er komt er veel op je af. Zeker als het een nieuwe functie betreft. Het is dan fijn wanneer hij of zij coaching on the job krijgt van een senior P&O-deskundige. Iemand die de fijne kneepjes van het vak leert, direct uit de praktijk.

Hierdoor zorg jij als werkgever dat de functie optimaal gevuld wordt, weet je zeker dat de nieuwe taken op de juiste manier uitgevoerd worden en wint de (nieuwe) medewerker aan richting, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Win-win.

Hoe gaat dit nou in z’n werk, coaching on the job?

Samen met de werkgever en de desbetreffende medewerker gaan we kijken waar behoefte aan is. Waar staat de medewerker nu in zijn of haar kennisniveau en praktijkervaring? Waar is er nog mogelijkheid tot ontwikkeling en groei?

Na aanleiding van het gesprek wordt er invulling gegeven aan de hoeveelheid coaching. Dit kan bijvoorbeeld een dagdeel zijn per week, of per twee weken. Misschien zijn dit gesprekken waarin vragen behandeld kunnen worden, of wordt er meegekeken tijdens het werk.

Een coaching on the job traject is dus volledig op maat, precies waar jij als organisatie én de medewerker behoefte aan hebben.