Ik vroeg tijdens een netwerkbijeenkomst waar de aanwezige ondernemers aan dachten als ik roze verzuim zei. De meesten dachten richting zwangere en/of net bevallen werknemers. Anderen dachten eerst in die richting en daarna richting verzuim, waarvoor subsidie of tegemoetkoming geregeld kan worden. Helaas, geen van allen zaten ook maar in de buurt.

Wit, zwart en grijs verzuim

Als het over verzuim gaat, kennen de meeste ondernemers de kleuren wit, zwart en grijs wel. Waarbij de medewerker bij wit verzuim een geldige reden heeft van verzuim. Meestal is dit medisch: de medewerker is constateerbaar ziek. Bij zwart verzuim heeft de medewerker geen goede reden om te verzuimen.

De medewerker meld zich bijvoorbeeld ziek, maar zit eigenlijk in het zonnetje op het terras. Bij grijs verzuim is het twijfelachtig of de medewerker legitiem verzuimt. De reden is dan vaak wel legitiem, zoals griep. De duur alleen niet altijd. Bijvoorbeeld: de medewerker blijft langer thuis dan hij of zij daadwerkelijk ziek is.

Wat is roze verzuim dan precies?

Roze verzuim is niet nieuw, maar de term voor de meesten wel: het gaat hier om mensen die wel aan het werk zijn, maar eigenlijk niet voor de volle 100% productief zijn. Je merkt het dus niet in je verzuimcijfers, maar WEL in je productiviteit.

In de theorie gaat het bij roze verzuim eigenlijk alleen over mensen die er altijd zijn (ook als ze eigenlijk ziek zijn), nooit nee zeggen en dus veel te hard werken. Wij vullen dit aan met mensen die het plezier in hun werk kwijt zijn.

Ik hoor je denken: “maar die mensen die nooit nee zeggen en altijd hard werken, die zijn dan toch juist super productief?”. Ja inderdaad, nu nog wel. Maar ze zijn zichzelf aan het opbranden en daar loert dus een groot gevaar. Als je er niets aan doet, ben je ze straks echt voor langere tijd kwijt.

En die groep medewerkers die het plezier in het werk kwijt zijn, die raak je kwijt aan je concurrent als je niet snel actie onderneemt.

Onderschat roze verzuim niet!

Roze verzuim is niet altijd even urgent. Je voelt het misschien niet direct in je portemonnee. Helaas wachten veel ondernemers daarom te lang, totdat het te laat is. Wees het dus voor!

Herken je werknemers of collega’s hierin? Of ben je nieuwsgierig geworden en wil je er meer over weten? Laat een bericht achter hieronder. Ik kom graag bij je langs om er meer over te vertellen en wat wij kunnen doen om het tij te keren.

Als bedrijfs- en P&O deskundige help ik organisaties groeien naar de volgende fase. Samen met je personeel. Mijn passie ligt in het grotere geheel. Het proces naar groei en verbetering binnen een organisatie vind ik het allerleukste. Dat maakt dat ik enorm goed ben in het zien van kansen, overzicht houden en structuur aanbrengen en het constateren van de daadwerkelijke pijnpunten binnen een organisatie.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment